torsdag, oktober 28

Kolik i kubik?

Jag tror att lillan har kolik eller så kan inte hennes lilla mage hantera min mjölk. Hon har varit obekväm hela dagen och gråtit rejält i två omgångar, den andra pågår just nu och har pågått i cirka 1.5 timme. Vad är kolik egentligen? Vad är det som orsakar det?

7 kommentarer:

annelie sa...

Tarmarna är inte fullt utvecklade. Så de har ont i magen hela tiden. Nisse hade det och det var ingen dans på rosor kan jag säga. Han skrek jämt i tre-fyra månader.

Anonym sa...

Storebror hade kolik och skrek i 3 mån. Jag ammaade inte men han var för glupsk och svalde för mycket luft när han åt. Det fanns något då iallafall som hette minifom (tror jag) som lindrar gaserna. Några droppar i munnen så lättade det.Kramis från Mams!

Världen är liten… sa...

Annelie: Vad gjorde ni för att underlätta det hela?
Mams: Lilla My är väldigt glupsk, dom säger att ammade barn har mindre kolik men inte den här lilla damen. Har köpt något som heter gripe water, få se om det funkar.

Anonym sa...

hu, vad jobbigt :(

behöver du annat att tänka på finns en utmaning åt dig hos mig :)

annelie sa...

Vi massserade magen och gav Minifom (hjälpte inte ett dugg...) Sen uteslöt jag allt med mjölk i ett tag, men det blev inte bättre då heller. Jag har hört att det finns akupunktur för riktigt svåra fall och det ska visst hjälpa. I Sverige finns nu också Sempers magdroppar som sägs vara lite mer sting i än Minifom. Annars är det bara att vänta som gäller, det brukar gå över vid 3-4 månader.

Världen är liten… sa...

Annelie: Hmmm, läste någonstans att det nästan är tuffare för föräldrarna än för den lilla bebisen. Vi provade gripe water igår och det verkade inte funka nå vidare.
Mamma kan du skicka Sempers magdroppar?! Express om det går...

Carro sa...

Min son hade kolik i 3 mån. Vi körde med minifom och semper magdroppar, vet inte hur mycket det hjälpte, alltid svårt att veta.

Började även med akupunktur vid 10 veckors ålder, vi skulle börjat tidigare med det om jag ser tillbaka på det, tyckte att det hjälpte, dock svårt eftersom det försvann av sig själv när han var 3 mån.

Barnmorskan som satte akupunkturnålen sa att man absolut inte får massera kolikbarns magar, det blir bara värre då. Är det vanlig magknip funkar det, men inte kolikbarn.

Jag testade även med att sluta med en massa saker, mjölk, sötsaker, läsk, m.m. Tyckte inte att det spelade någon roll.

Vår räddning under denna tid var faktiskt dammsugaren. Så fort man satte på dammsugaren så blev han tyst och bara låg och tittade. Kan tänka på att det påminner om ljudet i magen och då blir det lugna. Även hårtorken funkade :)

Lycka till!