onsdag, maj 14

Alkohol och sushi


Jag har inga som helst problem med att inte dricka alkohol nu när jag är gravid, har inget sug alls. Däremot är det jättejobbigt att inte äta sushi, framför allt sashimi = bitar av rå fisk, jag är så himla sugen att jag inte vet vart jag ska ta vägen!! Hur ska jag överleva i 5.5 månader, tips någon??

10 kommentarer:

Meilita sa...

Du kommer att överleva och njuta desto mer den dagen du återigen får ta tuggan av det där gravidförbjudna käket.

Världen är liten… sa...

Meilita: Så sant, dock blir det faktiskt sushi till lunch idag! Inga råa saker utan räkor och grönsaker,inte lika gott men alltid något =o).

Anonym sa...

Enligt livsmedelsverket är det ingen fara så länge sushin är nytillverkad och baserad på råvaror av hög kvalitet. Se http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=12554&epslanguage=SV under "andra livsmedel". Hoppas du mår bra i övrigt! Kram

Världen är liten… sa...

Linnea: Tack så himla mycket!! Jag ska genast läsa den artikeln, givetvis ska jag forsätta att vara försiktig men en bit rå lax eller tonfisk här och där kan ju inte skada=o). Hur är det förresten med gravad lax? Har längtat som en tok efter det och eftersom vi ska till Sverige i sommar hade jag tänkt frossa, kan jag det?

Meilita sa...

Tycker din bäbis är väldigt lik Ally McBeals dansande bäbis!!

Världen är liten… sa...

Meilita: Eller hur=o)? Tyckte att det var en ganska kul ide att ha på bloggen, dessutom kan man läsa om hur långt gånget och vad som utvecklas just den veckan genom att bara klicka på bilden!

Anonym sa...

Angående gravad lax kan man äta det om laxen inte kommer från den "förbjuda listan" och den är nygravad.

Dorisettan sa...

Visst kan man bli sinnessjukt sugen på sånt man inte får äta/dricka? Sen så hänger ju en del med in i amningsperioden också....
Med bebis 1 mådde jag våldsamt illa hela gravidteten vilket effektivt satte stopp för alla evetuella matsug. Med bebis 2 var jag sanslöst sugen på förbjuden ost exakt hela tiden. Mmmmm.

Världen är liten… sa...

Dorisettan: Jamen eller hur?! Rå lax, tonfisk och brieost är vad jag vill ha just precis nu=o)!!

Världen är liten… sa...

Tack Linnea=o)!