tisdag, augusti 18

Nu är det något stort på gång!

Ha ha är det sant, jag tror jag drömmer!! Håll tummar och tår, det verkar som om vi har ett hus på gång! Vi la ett bud i lördags, vi har fått ett motbud som vi kan skriva under på, och det finns inga andra bud än så länge! En av anledningarna är att detta hus är en investeringsfastighet för nuvarande ägare. Det betyder att dom köpte det för en månad sedan, fixade till det, för att sedan sälja det för ett högre pris en månad senare. Detta betyder i sin tur att vissa typer av lån är uteslutna då en av villkoren är att det måste ha varit ägt av säljaren i minst 90 dagar. Så är inte fallet för oss men det verkar vara det för våra "konkurrenter"!!

2 kommentarer:

annelie sa...

Jag fattar inte, hur kan det komma sig att det är uteslutet med det lånet för era konkurrenter men inte för er? För att nuvarande ägare inte bott mer än en månad?

Världen är liten… sa...

Annelie: Maken är i det militära, och en av fördelarna är att vi får tillgång till ett visst typ av lån som bland annat inte kräver någon handpenning. Ett annat typ av lån för första-gångs-köpare heter FHA och är sponsrat av regeringen för att hjälpa familjer, detta lån är dock begränsat och bland annat kan du inte lägga bud på fastigheter som tidigare ägare ägt i mindre än en månad.