måndag, maj 24

Resan del 2

Nu har vi äntligen nått Skellefteå, efter en liten men väldigt trevlig sväng till morfar i östergötland.Vi åkte tåg från Linköping upp till Arlanda för att sedan flyga upp sista biten till Schtaan. Tågresan på 3.45h var verkligen ingen picknik då lillan var på sitt sämsta humör, dels pga av jetlag men mest av allt pga att hon vaknade med en liten förkylning imorse. Total timing alltså... Inget hjälpte, vi provade allt i från snacks och böcker till att gå runt på tåget och säga till på skarpen - inget hjälpte. Till slut så somnade hon av ren utmattning när det var 20 min kvar och den lilla powernapen hjälpte något oerhört då det var en ny liten tjej när vi gick av tåget. Eller gick och gick, sprang av tåget. Jag tog en ryggsäck och vagnen medan Maken tog lillan, lämpade över henne till mig för att springa upp igen och hämta resten av packningen innan dörrarna stängdes och åkte vidare. SJ må alltid vara försenat men man undrar hur med det tempot!
Väl på flyget så gick det riktigt smidigt, hon grät och tjorvade på lite inledningsvis men somnade inom 10 minuter och sov sedan ända tills vi landade - halleluja!!! Vågade knappt röra på mig, men passade naturligtvis på att ta en liten powernap som gjorde susen för resten av kvällen. Maken vågade tom på sig ett leende efter vad han beskrivit som en av dom värsta dagarna i sitt liv=o).

Så vad har vi lärt oss av detta? Res aldrig långt med en 18- 19 månaders, dom är för små för att förstå när man säger att dom måste sitta still men dom är för stora för att bara hållas som en liten bebis.

7 kommentarer:

Linnéa sa...

Välkomna till ett regnigt Europa... Hoppas det blir bättre snart, vi har ju haft rena högsommarvärmen. Fast ni kan vila och ta igen er efter resan med gott samvete när det ändå är trist väder. Det kan ni behöva :) Hör av dig om ni har tid att träffas en stund någon dag. Kram

Världen är liten… sa...

Tack snälla du! Fördelen med att bo där vi bor är ju att man inte är lika beroende av fint väder på semesetern. Men å andra sidan är det ju alltid trist med regn då man blir begränsad i sina aktiviteter! Ang att träffas, siktar på lördag dag. Ska försöka ordna något i Nordanåparken med alla mina mammakompisar, förhoppningsvis är vädret fint!

Linnéa sa...

Det låter toppen! Håller tummarna att vädergudarna är på vår sida :)

Dorisettan sa...

Jag drar alltså slutsatsen att ni inte ämnar återvända till USA innan Nova blivit väldigt mycket äldre? Trevligt!

Världen är liten… sa...

Dorisettan: Ha ha, om vi ändå kunde. Speciellt Maken skulle nog vilja vänta tills hennes 3-årsdag innan han satte sig på ett plan med henne igen!

Dorisettan sa...

Jag testade ju lite längre flygning (4,5 h) med precis nybliven 3-åring förra året och det gick kalasbra. Nåt att tänka på...
Med dina kontakter på fsk så måste det väl gå att ordna nån form av bidragsförsörjning också!

Linnéa sa...

Hur ser planerna ut för morgondagen?