lördag, december 18

Griljera eller inte?

Har gjort julskinka från scratch idag, den blev riktigt bra. Nu är bara frågan, ska man griljera eller inte? Varför jag frågar är att jag är rädd att det bara kommer att torka ut den, eller?

5 kommentarer:

Anonym sa...

man MÅSTE griljera. Utan griljering = ingen julskinka.
basta.

/Jul-kapy

Linnéa sa...

Duktig du är som kokar och allt, själv är jag bekväm och köper färdigkokt... Griljering är ett måste, det är skillnaden mellan "vanlig" kokt skinka och julskinka. Den är i ugnen så kort tid att den hinner inte torka. Lycka till :)

Har du något bra tips på fyllning till kalkon? Ska fixa brittisk julmiddag på juldagen för att hålla sambons traditioner vid liv. Tänkte dock att det kan vara trevligt att sätta sin egen prägel på det hela.

Dorisettan sa...

Husmodern i mig säger att griljeringen är absolut nödvändigt när man hanterar en skinka.
Jag frågar i år igen - ingår verkligen inte slakt av grisen när man påstår sig göra skinka från scratch??

Världen är liten… sa...

Kapy: Du har så rätt!
Linnea: Tack, jag försöker så gott jag kan. Man kan köpa på Ikea men då är den fryst och jag tvivlar på att det blir lika gott. Ska griljera.
Har ett supergott recept på hel kalkon, otroligt enkelt också. Men utan stuffing, om du vill kan jag fråga min vänner om ett gott stuffing recept?
Dorisettan: Ha ha, du har nautrligtvis rätt. Måste dock säga att jag medverkat vid tillräckligt många grisslakter, dessa inföll dessutom nästan alltid på min födelsedag, att jag med gott samvete kan säga att jag gör dem från scratch!

Linnéa sa...

Tack, det vore snällt! :)