söndag, september 19

Skäms

För första gången i mitt liv så skäms jag över att vara svensk. Hur kan ett invandrarfientligt parti komma in i Sveriges riksdag, hur är det möjligt??!
En sak är då säker, jag kommer aldrig att överväga att flytta tillbaka till Svealand så länge ett sådant parti sitter i riksdagen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

nä. det är nog säkrast att hålla sig borta.
undrar förresten vad de säger om din man och barnen? de är ju utomeuropéer och sådana är ju läääääskiga.
eller hur det nu var.

en sorgens dag för sverige.

Dorisettan sa...

Fast ingen kan ju rimligen vara förvånad över detta! Kolla på resten av europa och de senaste årens utveckling där.
Men självklart suger det och om jag får bestämma så ska SD ut ur riksdagen så snabbt som möjligt!
Men jag skäms INTE över att vara svensk. Nej då. De allra flesta svenskar delar absolut inte SD´s åsikter.

Världen är liten… sa...

Kapybaran: Eller hur, det är ju dom jag tänker på. Min älskade lilla familj.
Dorisettan: Absolut, men Sverige har ju alltid känts lite bättre och smartare än så. Dessutom, om man kollar skolvalen, är det skrämmande att så många unga känner så. Jag vet att dom flesta inte delar dessa åsikter, men tillräckligt många för att SD ska ta sig i riksdagen.

Dorisettan sa...

Har du sett bilderna från deras valvaka där de på bästa fotbollsmanér skanderar tja-la-la laaa?
Panik.

Världen är liten… sa...

Dorisettan: Det är faktiskt lite humor i det. Ursprungssången som dom skanderar är ju Boney Ms gamla slagdänga "There's a brown girl in the ring"! (Kusin V.s sambo la ut det på FB igår)

Anonym sa...

Ja jisses, visst ska även dom få känna och tycka och även uttrycka vad dom tycker. Vi lever trots allt i en demokrati. Däremot kan jag oxå känna lite oro över mina barn och familj, då min man är adopterad från Indien (är han svensk eller ej, i deras ögon) han snackar bred göteborska och kom hit när han var tre månader gammal. Våra barn är sådeles en liten bladning mellan supersvensk och "nästan"-supersvensk fast med mörk hudfärg. Skrämmande är nog det minsta jag kan känna inför då mina barn blir större och kanske kommer att ses snett på....hugaligen // Hallonsamb.