torsdag, januari 21

Trötter

Lillan sover oftast mellan 1-2 timmar på förmiddagen, och ingenting på eftermiddagen. Dock blir det problem när hon av någon anledning sover mindre än en timme på fm passet, runt 17-tiden börjar det lilla livet bli rätt så tjörmig, vid 18 är ögnonlocken väldigt tunga och inom några minuter så sover hon. Problemet är bara att sover hon efter klockan 17 så är det kört, då har man en liten tjompa som är klarvaken vid läggdags coh somnar tidigast, om vi har tur, vid 23-tiden någon gång. Så svaret borde ju vara enkelt, se till att hon håller sig vaken! Jo, men samtidigt tycker jag så synd om henne, hon är ju så trött så trött. Vad göra?

9 kommentarer:

annelie sa...

Vi hade samma problem med Nisse. Då bestämde vi att han fick inte sova efter klockan 15 på eftermiddagen. Och så försökte vi göra så att han inte sov något på förmiddagarna utan istället få in som rutin att han sov efter lunch. Och det funkade riktigt bra.

Med Svea har vi inte samma problem. Hon sover en halvtimme per dag om vi har tur. Piggo!

Världen är liten… sa...

Annelie: Tack, tänkte inte på att jag faktiskt kan försöka att förskjuta hennes sovtid ett par timmar. En halvtimme per dag, herre gud! Och hon är vid gott humör? När går hon och lägger sig och när vaknar hon?

annelie sa...

Hon sover mellan 19 och 07. Hon började redan vid några månaders ålder med att bara sova en halvtimme. Förra veckan på inskolningen på dagis sov hon en kvart(!) per dag, men det funkade det också. Sen sover hon grymt bra på nätterna.

Meilita sa...

Mitt tips är också att försöka styra hennes sovtid till efter lunch. Knoppar dom mellan elvasnåret till tvåtiden så brukar det ge sig på kvällen.

Lycka till!

Världen är liten… sa...

Annelie: Gu va bra, 19-07, helt perfekt!

Världen är liten… sa...

Meilita: Ska definitivt försöka med det, vi börjar idag!

Anonym sa...

Hej Samba, vi brukade lägga Elliot redan vid 18-tiden när han var riktigt liten, å han sov till vi skulle gå upp på morgonen (har alltid sovit länge) å nu lägger vi både Elliot och Julia samtidigt vid 19-tiden, dom sover båda hela nätterna å har alltid gjort....Julia har dock vaknat lite tidigare än sjusovaren Elliot. Nu är han ju dock 7 nästa gång så det kanske har med åldern att göra, Julia blir ju 4Man får nog prova sig fram, olika barn behöver sova olika länge....kramis Hallonsamb.

Världen är liten… sa...

Hallonsamb: När stiger ni upp på morgonen, med andra ord hur många timmar sover dom i snitt? Vilka stora barn du ha=o)! Eftersom jag inte jobbar ännu så sover vi till 08:30.

Anonym sa...

Hej Samba, vi brukar under helgen gå upp vid 8-tiden men då vi båda jobbar på vardagarna så går vi upp vid 6-tiden. Dock sov jag ju längre då jag var mammaledig, fast inte till 8,30 förstås... barnen sover ca 10-12 timmar per natt, lite beroende på läggdax. Kramis Hallonsamb.