tisdag, augusti 28

Jag visste det, det vara bara en tidsfraga...

Jag blir sa j-kla forbannad, jag visste det! Jag visste att det skulle komma, dock inte sa snabbt som det gjorde...Exet har ringt varje dag och fragat om alla mojliga detaljer, alltifran vem som kommer att vara hemma nar bonusen kommer hem fran skolan, till vem som lamnar, om han ska aka skolbuss etc. Jag och Maken har svarat snallt pa varenda fraga och det har kants som om hon har forsokt hitta fel eller misstag. Vi har aldrig ifragasatt dessa saker nar hon haft honom utan litat pa hennes omdomme, dock har vi tagit "the highroad" da detta ar forsta gangen hon ar ifran honom och vi forstar att hon ar orolig.

Naval, forst sa ringer hon Maken imorse och patalar att det vore nog bast om Bonusen aker skolbuss trots att vi bor i ett bra omrade och det bara tar 10 minuter med cykel. Sedan sa ringer hon igen vi 18-tiden, jag pratar lite med henne (Maken jobbar natt i veckan) innan hon pratar med Bonusen och nar han lagger pa sa ser jag att det ar nagot som ar fel. Gratandes berattar han att hans mamma sagt att om han inte aker skolbuss sa maste han komma hem till henne igen, och att "more then likely you will go back to Pennsylvania"!! Hot och ultimatum, det ar sa hennes varld ser ut!

Va f-n, vi har gjort ett misstag (se inlagget fran igar!) och vi har bara haft 3 veckor pa oss att planera allting eftersom exet inte behagade att haspla ur sig att Bonusen kunde stanna forann da! Ge oss en chans och lita pa det faktum att vi gor vad som ar bast for sonen! Men nej, det handlar inte om det det handlar om det faktum att hon haller pa att tappa kontrollen (som hon gav oss frivilligt for 3 veckor sedan!) och nu har hon panik!

4 kommentarer:

Dorisettan sa...

Låter jättejobbigt att ni nästan måste trippa på tå av rädsla för vad exet kan hitta på! Hur stor makt har hon egentligen? Är verkligen hennes ord lag? Bonusen är ju så pass stor att hans egen vilja måste väga TUNGT. Det är superviktigt för alla att komma ihåg. Inte minst för bonusen själv.
Hoppas ni kan hålla henne på "känslomässigt avstånd" så att ni får lov att njuta av att bonusen faktiskt bor hos er nu.

Camillas lockar sa...

Stööön! Stackars människa, vilket kontrollbehov hon har?! Eller, nej förresten, inte ett dugg synd om henne. Kan förstå att hon vill lyssna på hur rutinerna ser ut. Bara för att veta hur ska gå till liksom - föräldraoro. Men att inte lita på er och ha förtroende är dåligt.

Dåligt att hon hotar (ja, faktiskt) sonen på det viset! Ni måste nästan ha ett snack med henne. Fast det kanske inte hjälper?

Meilita sa...

Trist att hon inte har högre tankar om er förmåga att vara föräldrar och att dessutom hota bonusen om flytt. Jiisus - han är ju bara ett barn. Skäms på dig exet!

Världen är liten… sa...

Dorisettan: Det ar precis vad jag haller pa med, trippar runt av radsla och far ont i magen varje gang hon ringer! Avskyr att hon "kontrollerar" mig pa det sattet. Jobbar dock pa det och hoppas att det loser sig efter ett par manader.
Camillas Lockar: Precis, naturligtvis ar hon orolig vem skulle inte vara det liksom, men att hota sin egen son sa dar - fy f-n!
Meilita: Eller hur? A ena sidan maste hon ju ha hoga tankar om oss eftersom hon "later" bonusen bo har, men a andra sidan tror jag att hon har valdigt svart for att inse att hon inte langre ar den som har kontrollen over situationen.