onsdag, januari 16

Vita logner

Vi har kommit pa Bonusen med att ljuga ett flertal ganger har pa sistone, inte nagra stora grejer utan mer sma vita logner men tillrackligt manga for att vi ska bli oroliga. Han ar ju en sadan go, mysig, smart och snall kille for det mesta sa jag tror att dessa logner bottnar i att han vill vara oss till lags men det funkar ju inte riktigt sa. Allting ar ju ganska oskyldigt just nu och det ar ju ingen storre omfattning, vi ar bara radda att detta ar borjan pa nagot storre och att ju aldre han blir desto allvarligare blir ju det faktum att han ljuger i och med att det blir farligare situationer som han potentiellt ljuger om. Sa snalla ge oss forslag pa hur vi kan prata med honom sa att han kanner att vi menar allvar samtidigt som vi vill att han kanner fortroende for oss sa att han i framtiden kommer och berattar saker for oss.

5 kommentarer:

Meilita sa...

Har ni frågat varför han gör det och använde han sig av de vita lögnerna även hos mamman?

Anonym sa...

Att hota att man kan bli Lövare om man ljuger funkar kanske inte over there.

Världen är liten… sa...

Meilita: Jag tror att det ar dar som det kommer ifran, en slags skyddsmekanism i och med att hon har ett ganska instabilt humor. Nar vi fragar varfor sa svarar han att han inte vet varfor han ljuger, jag far oftast lirka och fraga varfor. T ex Ljog du for att du var radd att vi skulle bli arga pa dig etc. Kanske ar vi for strikta med honom, glommer bort att han trots allt bara ar precis 11 ar fyllda.
Austin Power: Ha ha funkar nog inte, daremot hejar ju hela familjen pa Raiders och vi kan ju alltid hota med att han blir fan till arkerivalen Denver Broncos om han ljuger igen...=o)

Dorisettan sa...

Eftersom han ändå är såpass gammal så tycker jag ni kan formulera det nästan precis som du gör i ditt inlägg. Att ni inte kan acceptera dessa lögner även om de är små och vita. Oskyldiga lögner är också lögner och det är dumt att "vänja sig" vid att de blir ens lösning. Att ni vill att han ska känna förtroende för er och kunna berätta saker för er - även sånt som han tror ni inte kommer att gilla.
Kan inte det vara nåt?

Världen är liten… sa...

Doris: Tack for stodet. Vi hade ett langt samtal med honom igarkvall dar vi menade att lognen i sig var varre an de han ljog om. Att det blir viktigare att vi kan lita pa honom ju aldre han blir, att vi i varan familj ar som ett lag som litar pa och har fortroende for varandra. Vi vande ocksa pa det och fragde hur han skulle kanna sig om han kom pa att hans pappa eller jag hade ljugit for honom.