torsdag, september 4

Spagetti och ketchup

I förra inlägget skrev jag om spagetti med köttfärsås a la svensk modell med massor av ketchup. Ketchup på spagetti är väldigt svenskt, här använder man istället tomatsåser som man blandar med själva köttfärsen alltså mer som en spagetti bolognese. Ketchup på spagetti anses som en genväg, lite billigt och faktiskt lite "white trash" tom=o).

6 kommentarer:

Kapybaran sa...

nu är det tusan torsdag -nu är det dags att avslöja vad osm gömmer sig bakom hemliga nyhetsinlägget!

flytta till annat land? annan stad? byta jobb? ett barn till på ingen tid alls?
hallååååååååååååååååååååååååååå, berätta! Nu.

Dorisettan sa...

Ha ha ha! Men allvarligt talat - kerra på spaghettin räknas väl nte precis som korrekt här heller. Ska man ha kerra på spaghettin måste man antingen vara under 10 år gammal eller vara utlandssvensk som du, darling!

Världen är liten… sa...

Kapybaran: Hi hi, den som väntar på något gott..Jag lovar dock att du/ni inte ska behöva vänta till slutet av september.
Dorisettan: Ha ha ,är det så illa=o)! Tilläggas ska att jag bara har ketchup på spagettin med köttfärssås eller korv stroganoff, skulle aldrig drömma om att använda ketchup på lemonpastan eller alfredo t ex.

Dorisettan sa...

Det låter fint det. För om du häller ketchup på lemonpastan skulle jag känna mig tvungen att åsamka dig fysiska skador. Och ja - detta trots att du är gravid....

annelie sa...

Va, det som är så gott! :D

Världen är liten… sa...

Annelie:Tycker också att ketchup är gott, åh gud vad gott det vore med stuvade makaroner(gammeldags), falukorv och massor med ketchup just nu!!