torsdag, februari 21

Morgonstund har jordbävning i mund..

"Det började med en skakning på övre däck", i det här fallet vårt sovrum på andra våningen..
Hade precis vaknat, klockan var runt 7.20-25, och helt plötsligt börjar sängen liksom vibrera ungefär som en av dom där massagefåtöljerna. Det var så lite, knappt märkbart, men ändå tillräckligt för att jag skulle inse att det var något utöver det vanliga som just inträffat. Det visade sig att det var en jordbävning, som mätte 6.0 pa richterskalan, i grannstaten Nevada vars efterskakningar sedan kändes ända till oss i Idaho!

4 kommentarer:

Anonym sa...

DET är lite halvläskigt, men jag tycker man vänjer sig. Då jag bodde i Tokyo, så var det skalv i genomsnitt var 3:e dag/natt. Ibland vaknade man inte ens, utan då man slog upp sina ögonlock på morgonen så hängde alla tavlor på hallibajen! Dock ganska otäckt vid större skalv. Kram på dej massage-samba. // Hallonsamb

Meilita sa...

Gah!!

Kom genast hem - därmed basta!

Världen är liten… sa...

Hallonsamb: Visst är det märkligt vad fort man vänjer sig=o)?
Meilita: Du behöver inte vara orolig, det är inte så farligt som de låter. Idaho är dessutom en av dom säkraste delstaterna när det gäller väder-och naturkatastrof relaterade olyckor. Inga tornados, orkaner, vulkanutbrott eller jordbävningar (bara efterskakningar som idag).

Anonym sa...

Jordbävning...hm det har man aldrig varit med om, otäckt. I Sverige har vi stormar med orkanstyrka i söder och töväder i norr...konstigt det med. Fast idag har det helt plötsligt snöat 2 decimeter och nu är det sol. Världen är upp och ner tror jag minsann.